tirsdag den 15. februar 2011

Wok a la Mums


 
For nogle uger siden havde jeg en umanerlig trang til asiatisk mad og selvom det er dejligt at spise på bl.a. Wokshop for at få stillet den trang, så er det også dyrt i længden, så en dag kreerede jeg selv en wokret som blev lige efter mit hovedet og jeg kan godt afsløre at den smagte absolutely fantastic;-)

Wokretten er med laks, rød karry (selvom det ligner at det er gul karry - it's not, men skyldes blot dårlig indendørs vinterbelysning ;-)) og diverse grøntsager og kokosmælk.

Ingredienser:
En pakke med laksefiletter (fx fra netto)
2 tsk rød karry på glas (fra føtex)
1 rødløg
1 fed hvidløg
Broccoli
Porrer
Peberfrugt evt. rød for at få flot farvespil
Frisk chili (efter smag)
Frisk ingefær (skæres i tynde skiver da smagen er kraftig)
Kokosmælk
salt
peber


Brune ris (obs: skal koge længere tid end hvide ris)

Fif: tilsæt evt. cashewnødder - det ville have gjort sig godt i retten

***

Rødløg, hvidløg og rød karrypasta svitses på pande for at udløse aromaerne. Laksefilet, som jeg skar i mindre stykker efter at have fjernet skindet (hvis du ikke gider det så prøv evt frosne laksefilletter i stedet for), tilberedes på samme pande og steges færdig til de er lyserøde i farven. Derefter tilsættes de udskårne grøntsager (de groveste først fx broccoli, da de skal have længere tid end mindre grove grøntsager), chili og ingefær. Krydr med salt og peber. Kokosmælk tilsættes til sidst og skal lige have et hurtigt opkog (ikke for lang tid, da wok-effekten ellers vil gå tabt).

De brune ris har kogt (ca. 30-35 min) og serveres til... et voila... Bon appetit :-)Ingen kommentarer:

Send en kommentar