torsdag den 6. januar 2011

Kylling med eksotisk bulgursalat


Det er svært at tage billeder af mad i en vintermørk aftenbelysning, så det ser indbydende ud, men håber at I får en idé om hvor lækkert det er ;-)

Jeg ved ikke med jer, men jeg er blevet helt sulten efter alle de moderelaterede indslag om diverse tøjcravings ;-) Så i det tilfælde at I også skulle være blevet lidt sultne, har jeg sammensat en lille lækkerbisken af et supernemt aftensmadsmåltid. Og så er det ovenikøbet sundt og med smukke farvesammensætninger, så både øjne og mave bliver glade og tilfredse :-)

Indkøbsliste:
Kyllingfilletter

økologisk bulgur
1/3 af en squash
1 (tykt) forårsløg
cherrytomater
persille
lime el. citron
en lille håndfuld pinjekerner
1/2 granatæble
rosiner
frisk rød chili

Husk at have følgende i køkkenet:
olivenolie
salt og peber
karry

Tilberedelse af bulgur:
1 dl bulgur overhældes med kogende vand til det er dækket (ca. 2-3 dl. vand). Tilsæt lidt olivenolie og salt og lad det trække i 10 min. Bulguren skal være blød i det, hvis den er lidt hård er den ikke færdig endnu. Hæld derefter det resterende vand fra. Hæld op i skål, når afkølet lidt. Tilsæt lidt olivenolie og saften fra en halv citron/hel lime. Smag til med salt og peber. Til sidst tilsætter du alle de forberedte grøntsager, krydderurter osv og rører rundt. Et voila - et styks bulgursalat der smager skønt! :-)

Mens bulguren trækker forbereder du fyldet til salaten:
Chili finthakkes (mængde afgøres af hvor stærk du vil have salaten)
squash skæres i små stykker
Forårsløget skæres i tynde triller
cherrytomater halveres og skæres i kvarte
persille hakkes (rigeligt med persille)
pinjekerner ristes på panden for at få nøddesmagen frem (hold øje; må ikke blive brændte)
granatæble halveres og puttes i en frysepose hvorefter du holder posen lukket og slår med en spiseske på granatæblets bagside for at få de spiselige kerner ud UDEN at du selv eller køkkenet ligner en blodmassakre bagefter.
Hæld den ønskede mængde rosiner op sammen med alt det andet.

Tilberedelse af kyllingfiletter:
Kyllingfiletter (gerne majskyllinger - jo de er dyrere, men de smager også bedre da de ikke er pumpet med adskillige spændende ting) steges på pande i olie, salt, peber og karry. Du kan også sagtens tilberede kyllingen i ovnen, hvis du kan vente på at ovnen bliver varm (det kunne jeg ikke ;-) ).
NB: Vælger du ovnen skal du starte med at sætte kyllingen i ovenen før du går i gang med bulgusalaten.

Det er nemt, hurtigt, sundt og smager dejligt! Bon appetit :-)

Fif:
  • Pinjekerne kan erstattes af cashewnødder.
  • Hvis du ikke har granatæble ved hånden, kan du evt. bruge appelsin - bare salaten får et syrligt/frisk pift udover citronsaften.
  • Den anden halvdel af granatæblet kan bruges til din morgenmad med lidt yoghurt og nogle blåbær :-)
  • Tilsæt evt. frisk hakket mynte som en yderligere krydderurt

2 kommentarer:

  1. lyder rigtig lækkert! og godt fif med granatæblet - mit køkken lignede netop en blodmassakre nytårsaften, hvor jeg brugte det i salaten...

    SvarSlet
  2. Hahaha... ja, det har jeg altså også selv prøvet i tidernes morgen - bare ikke fedt:/

    SvarSlet