onsdag den 12. januar 2011

Hvad læser du?
"New York was an inexhaustible space, a labyrinth of endless steps, and no matter how far he walked, no matter how well he came to know its neigbourhoods and streets, it always left him with the feeling of beeing lost. Lost, not only in the city, but within himself as well."
(Paul Auster, The New York Triology)


Jeg har noget med ord og med sprog! Ord og deres sammensætninger kan være smukke og forbavsende eller endda frastødende.

Jeg skimmer altid lige hurtigt en bog inden jeg køber den, for at fornemme sproget, tonen og fortællerstilen. Ovenstående citat betog mig fra første øjekast. Og det eneste der faldt mig ind efter at have læst de linjer var: SMUKT! Derfor vidste jeg også at der ikke var nogen vej tilbage... Jeg var nødt til at læse Paul Austers New York triologi :-)

Så lige i øjeblikket er jeg i gang med at begive mig ind i mr. Austers univers, og lad mig afsløre at det er ikke helt normalt ;-) Den sidste bog jeg læste var Mini Shopaholic (nr. 6 i Sophie Kinsellas Shopaholic-serie). Den var ikke én af hendes bedste og sjoveste i serien, men de sidste 150 sider reddede den og gjorde den læsningen værd. Jane Austins Pride and Prejudice er jeg også i gang med og jeg skifter mellem den og Paul Austers roman alt efter humør :-)

Men litteratur er jo en meget individuel og personlig affære som kan føre en hvorhen man ønsker det.

 
Men hvad med jer - Hvad kan I godt lide at læse og har I en yndlingsbog ???
Jeg synes altid, at det er så inspirerende at høre om andres litterære smagsløg ;-) 
Selv har jeg en bred smag :-)


Pssst...
Jeg kan klart anbefale Lauren Weisbergers Jagten på Harry Winston der er begavet, sjov og underholdende chik-litt. Man følger tre veninder/voksne kvinders liv, kærlighed, ambitioner og nederlag såvel som opturer. En aften med rigelige mængder alkohol indenbords laver de en pagt for at nå nogle mål i deres liv, men hvem når først sine mål og drømme?

Dan Browns Det forsvundne tegn er også helt klart værd at læse, hvis du ikke har alt for sarte nerver. Personligt kunne jeg ikke læse kapitlerne med skurken/stjernepsykopaten inden jeg skulle sove.. Næææ kun i højlys dag var jeg modig nok ;-)

1 kommentar:

  1. Paul Auster er jo forfatter Guden!!


    www.spoonyacedia.blogspot.com

    SvarSlet