søndag den 2. januar 2011

"Art is a Dirty Word"

Helmut Newton fot Yves Saint Laurent

New York
Minder mig så meget om en scene i Sex and the City hvor Carrie sidder på en café i Paris i sin røde prikkede kjole og netop "støder på" en hund - kan I huske den? ;-)

Et eksempel på Newtons dirty art ;-) Mon Paris Hilton og Britney Spears fik idéen til at gå i byen uden trusser på herfra?
Newtons notoriske billede: "They're coming!" - en erotisk metafor for et kvindebillede der var under forandring.

Helmut Newton - The man himself - at work

Kender I Helmut Newton og hans ikoniske billeder? Hvis ikke så har I noget at glæde jer til! :-) Han er kendt for sine lettere provokerende billeder af oftest (!) meget letpåklædte, amazone kvinder eller helt nøgne kvinder der poserer i kendte såvel som ukendte omgivelser. Feministerne kaldte i sin tid hans foto-stil for 'Porno Chik', men Newton utalte selv at: "In my vocabulary art is a dirty word!".

De billeder jeg har fundet her er imidlertid nogle af hans mere påklædte og mindre frække nogle af slagsen, men jeg synes de viser Newtons øje for at skabe intriger og handling i et enkelt øjebliksbillede, såvel som de viser hans talent for at formidle et budskab. Tag bare hans billede for Yves Saint Laurent der provokerede samtiden ved at iføre en kvindelig model herretøj - Newton ønskede at frigøre kvinderne ved at tage dem ud af deres "begrænsende" kjoler.

Sort og hvid billeder er nogle gange bare meget mere farverige end billeder i farver ;-)
7 kommentarer:

 1. uhh, skønt indlæg. eelsker helmut newtons billeder. har flere gange været på hans galleri i berlin, hvor 'they're coming' hænger i kæmpeformat i indgangspartiet - et besøg værd!! og, ja, pigen og hunden minder rigtig meget om satc i paris;)

  SvarSlet
 2. Ej, hvor skønt at du har set mr Newton live ;-) Det gad jeg virkelig godt! :-) Ja, gør det ikke... hihi... skal til at se SATC forfra, tror jeg, for det er så længe siden jeg har set den nu;-)

  SvarSlet
 3. ja, måske skulle vi se det sammen:) har også helt fået trang til det igen, efter en laang pause;)

  SvarSlet
 4. p.s. newton er desværre død, men hans hjem er rekonstrueret i forbindelse med galleriet;)

  SvarSlet
 5. Ja, mener det er desværre en del år siden han døde. Uhhh ja, er altid frisk på at at tage et smut til Berlin - er lang tid siden efterhånden at jeg har besøgt de gode gamle berlinerbasser ;-)

  SvarSlet
 6. hihi, mente vi ku se satc sammen:) men en tur til berlin ville da også være skøn;)

  SvarSlet