lørdag den 18. december 2010

Julekonfekt


Rom/rosin-kugler, Sveskeguf, Bailey-kugler, og dadel-konfekt. Jeg ville gerne have haft guldstøv som pynt, men kunne ikke finde det, så nu blev det de små guldkugler i stedet for, som jeg dog ikke er helt tilfreds med. Kokos gør sig også rigtig flot som pynt på den mørke chokolade:)

Luk din indre sukkergris ud af stalden og kast dig ud i at lave din helt egen konfekt. Hvorfor?
Fordi det smager bare bedre end det man køber og fordi det er sjovt at være krea og lege autodidakt konditor:) Med julesneen dalende ned udenfor og julemusik i baggrunden er der dømt rent halejulehuja;)

Jeg synes i hvert, at det er både hyggeligt, sjovt og så er jeg virkelig glad for marcipan og så bestemmer du helt selv hvilken slags konfekt det er du sætter tænderne i;) Jeg er ret vild med sprut og marcipan i en pærevælding. Derfor har jeg i år lavet rom/rosin marcipankugler, bailey-kugler og sveskelommer (sveskeguf eller lignende lyder nok mere delikat..hihi), hvor sveskerne har ligget i en cognaclage:) Derudover har har jeg lavet dadel-marcipan-konfekt, som også altid er et sikkert hit. De andre år har jeg også lavet figne-konfekt (figne-stykker overtrukket med chokolade), fordi det er simpelt, smager fantastisk og en treat for alle dem der IKKE kan lide marcipan.

Det tager ikke særlig lang tid at lave sin egen konfekt, så kast dig ud i det, husk gode råvarer og at skifte underlag efter hver slags konfekt, så de ikke tager smag af hinanden - Rigtig god fornøjelse:)


Opskrifter til julekonfekt:

Rom/rosin-kugler:
Læg rosiner i en rom-lage i ca. 3 timer (jo længere jo bedre)
Ælt ren rå marcipan fra Odense sammen med romrosinerne og tril massen til kugler.
Dyp kuglerne i den smeltede chokolade. (Jeg har brugt en chokoladesmelter - ellers husk at smelte chokoladen i et vandbad så chokoladen ikke bliver for varm).
Pynt de overtrukne kugler med den ønskede pynt (fx viol-pynt (lilla), guldkugler osv)

Bailey-kugler:
Ælt marcipan og bailey sammen - sørg for at ælte så meget bailey ind i marcipanen som muligt, for ellers smager det ikke nok igennem.
Tril massen til kugler.
Overtræk dem og pynt mens chokoladen endnu ikke er stivnet.

Sveskelommer aka sveskeguf:
Læg sveskerne i blød i ca. 3 timer (jo længere jo bedre)
Rul marcipanen tyndt ud (ca. et par milimeter tyk) og husk at drysse lidt flormelis ud på et spækbræt eller bordet inden du går i gang med at rulle marcipanen ud, så den ikke hænger fast.
Stik små cirkler ud med et lille glas.
Læg en sveske i midten af cirklen og form marcipanen til en halvmåne ( evt. så det ligner små pirogger;))
Overtræk stykkerne med chokolade (NB: de "suger" rimelig meget chokolade) og pynt dem med det samme.

Dadel-konfekt:
Skær dadlerne halvt op (pas på ikke at skære dadelen helt igennem), så der kan ligge en pølse af marcipan indeni.
Tril små pølser at marcipan og læg dem ind i dadelen.
Dyp bunden af dadelen i chokolade og put en lille klat chokolade ovenpå toppen, så du evt. kan pynte med en mandel (husk at smutte dem inden du går i gang).


Bon Appetit:)

-MUMS-

Ingen kommentarer:

Send en kommentar