onsdag den 14. januar 2015

Nem grønkålssalat

credits: m.u.m.s.blogspot.dk
Grønkålssalaten inden den vendes med yoghurtdressing:-)

Jeg beklager den fesne billede-kvalitet, men det sku' gå lidt hurtigt og det var en mørk, kold aften salaten blev til...

Den her salat er virkelig nem at lave, rigtig sund og smager allervigtigst rigtig godt.
Køber du grønkål der allerede er hakket på pose er det endnu nemmere at gå til (fås bl.a. i Netto).

Jeg er et rigtig snackmonster, så derfor prioriterer jeg, at mine hovedmåltider er forholdvis sunde, men jeg gider ikke bruge timer i køkkenet på hverdage, så en nem salat og noget kød er ofte det vi tyr' til hjemme hos os.

Opskrift på lækker & nem grønkålssalat med yoghurt-dressing:

Det skal du bruge:
Grønkål (så stor en portion du ønsker – grønkålen er din basis)
1-2 æble (alt efter lyst)
Tørrede øko. abrikoser (dadler eller rosiner kan bruges som alternativ)
Hakkede mandler (andre nødder kan bruges)

Dressing:
yoghurt (neutral)
salt
peber
citron eller lime saft

Så nemt er det:
1: Hæld den hakkede grønkål i skål og tilsæt de skårne æbler, de skårne abrikoser og grofthakkede mandler.
2: Bland naturel yoghurt med salt & peber og limesaft. Smag til og lad dressingen hvile lidt hvis du har tid til det.
3: Hæld yoghurtdressingen over salaten og rør rundt, så hele salaten er dækket af dressingen. Det skal ikke svømme i dressing, men blot fungere som et pift og lidt "maronade".

Bon appetit :-)  

Server til kød eller fisk. Nemt, hurtigt og lækkert.


****************

I'm a real snack monster, so I try to eat somewhat healthy for breakfast, lunch and dinner.
But I don't have time or energy to spend hours in the kitchen during the week, so we often go to an easy salad as a side dish served with fish or meat.

This curly cale salad is really easy and fast to make, really healthy and it tastes great.

It's this easy:
Chop the curly cale, apples (max 2), dried organic apricots (a small handful) and almonds (a handful)  and toss the ingredients together in a bowl (see picture above).

Mix a dressing of natural yoghurt, salt & pepper and some fresh squeezed lime juice.
Taste and pour it over the cale salad so the entire salad is covered but not (!) drowning in the dressing.
 
Bon appetit :-)

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar