torsdag den 22. august 2013

Anbefalinger: Bøger og film
Hvis du mangler lidt at læse og hygge dig med uden det skal være alt for tungt, men samtidig godt må genoplive lidt hjerneceller, så foreslår jeg Hassan Preislers halvbiografiske debutroman: Brun mands byrde. Den er sjov, tankevækkende, letlæst og beskriver på fornemste vis hvordan det er at være fanget mellem diverse kulturer, hudfarver, værdier og normer. Via flashbacks får du indblik i Preislers opvækst, indre kampe og oplevelser der bestemt ikke er kedelige, da han stort set tager os verden rundt.
I en hel anden boldgade, men også en god én af slagsen, finder vi Naja Marie Aidts debutroman: Sten, saks, papir. Den er velskrevet med intense karakterer der kommer under huden på én, og før du har set dig om er den læst færdig. Romanen tager fat på tematikker som opvækst, miljø, social opstigen, hævn, kærlighed og jalousi. Efter endt læsning kredsede jeg stadig rundt om historien og plottet. Så ved man at det er en god roman.


source: unknown.
Cate Blanchet spiller rollen som en afdanket rigmandskvinde der er mere end blot på sammenbruddets rand. 


Hvis du trænger til bare at læne dig tilbage og blive underholdt, så kan jeg anbefale Woody Allens nyeste film: Blue Jasmin. Jeg så den i går med min veninde Mette, og vi var begge enige i, at den var meget anderledes end Woody Allens andre film. Der var mere handling i den her, og man kommer virkelig dybt ind i karaktererne og føler med dem, såvel som man korser sig over deres værste sider. Cate Blanchet spiller forrygende i rollen som den afdankede og forstyrrede rigmandskvinde. Men vodka og xanax klarer hun det meste. Eller gør hun? 
Interessant både at se med veninden, kæresten eller en forælder.Håber I kunne bruge denne lille inspirations-guide til hvad I kan kaste jer i grams med disse dage.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar