tirsdag den 7. juni 2011

Veggie-dunser a la Skipper Skræk

 
Spinat-dunser med lime.
Jeg har med vilje taget billedet uden blitz da jeg synes blitzen får maden til at se spøjs ud. I virkeligheden er dunserne mere grønne i det ;)
Spinatdunser med bagte auberginer, tahin-yoghurtcreme og lime :)
Kan godt afsløre at der røg mere end den ene dunse ned ;)


De her spinat-frikadeller er virkelig nemme at lave og smager rigtig godt. Og så er det en god måde at få mere grønt på, så synes I burde prøve dem snarest muligt :)

Ingredienser:
1 pk frisk spinat
2 skiver groft hvedebrød
1 æg
1 spsk olivenolie
1 fed presset hvidløg
lidt citronsaft
salt
peber
lidt stødt spidskommen
lidt stødt koriander
lidt cayennepeber

olie til stegning
limebåde til servering

How to do:
Spinaten skylles grundigt, varmes i sorterpande til den klasker sammen/bliver kompakt.
Pres væden ud af spinaten og klip den i stykker med en saks.
Brødet smuldres i en skål og spinat og de øvrige ingredienser tilsættes og der røres til du har en sammenhængende "fars". Stil farsen på køl i ca 15 min.

Form farsen til dunser med spiseske og tryk dem let flade, så de får en sprød overflade. Dunserne skal være nogenlunde fast i konsistensen og sprød udenpå. Steges i ca. 10-15 min.

Server med limebåde (smager virkelig godt, så ville være ærgeligt at undlade).

Jeg lavede bagte auberginer med tahin-yoghurt-creme til, hvilket smagte virkelig godt.
Og ellers er råkost også godt til :)

Bon appetit!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar