tirsdag den 24. maj 2011

Grovbagels a la MUMS


Pic from IPhone


Med en veninde i New York, en lille snert af udlængsel og en fremtidig drøm om road trip i USA kom jeg til at tænke på en opskrift på bagels som jeg afprøvede for nogle uger siden. For hvad er mere amerikansk end bagels med creme cheese? Okay, der skal nok være noget, men bagels er i hvert fald med på listen over amerikanernes foretrukne spise :)

Du skal ikke lade dig skræmme af at dejen både skal koges (jep, den er god nok) og bages, for det er smaddernemt. Faktisk gør kogningen det lidt sjovere at bage bagels (dog ikke HAHA- jeg ruller rundt på gulvet af grin, men anderledes og interessant) end andet bagværk der typisk bare skal hæve og bages.

For en god ordens skyld vil jeg lige informere om at opskriften er inspireret af Rikke Holms bagelsopskrift (mere så der ikke opstår copy-rights-bøvl ;) )

Here we go:

Grovbagels a la MUMS:
600 g mel i alt: 200-300 g fuldkorns-speltmel eller grahamsmel eller andet groft mel
300-400 g hvedemel (alt efter hvor mange g grovmel du vælger at bruge)
50 g gær
3,5 dl vand
1 æg
1 spsk sukker
1 spsk salt

Æg til pensling
sesam og/eller birkes til pynt


Gæren røres ud i det lune vand og resten af ingredienserne røres i. Lad dejen stå i 10 min. Rul dejen til boller, vend hænderne i mel og drys lidt mel på bollen. Stik fingeren ind i midten af bollen, for at lave bagel-hullet, og kør fingeren rundt til hullet er ca 4 cm i diameter. Hullet bliver nemlig mindre ved hævning.

Fyld en stegepande med vand og sæt vandet til at koge. Når det koger sænker du forsigtigt en bagel ned i det kogende vand. Den skal koge ½ min på hver side. Når du har fat i proceduren, kan du sagtens koge flere bagels ad gangen, og så vender du den første bagel, når den sidste bagel er kommet i.

De kogte bagels sættes forsigtigt (!) over på en bageplade (med bagepapir). Brug evt en spatel :) Bagelsene hæver under kogningen, så man skal være forsigtig når man flytter dem for ikke at "punktere" dem.
Pensl dem med æg og drys med birkes og/eller sesam. Sesamfrøene får en let nøddeagtig smag når de er blevet bagt - just so you know :)

Bag dem ved 225 grader (varmluft) i ca 12 min.
Men husk at holde øje med dem, da hver ovn er forskellig. Hyttemeier aka Martha Stewart over and out ;)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar