Mmmm... kardemomme i bagværk er bare så delikat og velduftende. En virkelig tryg og hyggelig duft, hvis I spørger mig ;-)
På en dag som i dag hvor det er gråt i gråt er det jo egentlig en god mulighed for at hygge igennem indendøre med stearinlys, tæpper og bagværk. Og det bedste er hvis det kan gå lidt hurtigt uden for megen hævetid osv.
For et stykke tid siden bagte jeg disse scones og de er nemme og smagte virkelig godt med smør og/el. syltetøj og/el ost. Du bestemmer selvfølgelig helt selv ;-)
Ingredienser (ca. 10 scones):
2 æg
2 spsk acaciehonning
1 dl kernemælk (jeg brugte en blanding af skummetmælk og A38 el. lign. og det er ligeså godt)
50 g blødt smør
3 tsk bagepulver
1 tsk kardemomme
1/4 tsk salt
50 g rosiner (ca. lidt under 1 dl.)
50 g havregryn (ca. lidt under 2 dl)
ca. 4,5 dl. hvedemel (jeg brugte ca. 1,6 dl. grahamsmel og ca. 3 dl. hvedemel) - jeg brugte grahamsmel for at gøre dem lidt sundere og så de mætter mere ;-)
Sådan gør du:
1. Æg og acaciehonning piskes sammen.
2. Kernemælken (el. 1/2 dl mælk og 1/2 dl A38 el. lign.) og smøret røred i æggemassen (NB: smøret skal være blødt).
3. De øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes godt.
4. Rul dejen ud i ca. 1,5 cm tykkelse (ikke tyndere for så bliver sconesene ikke høje nok) og med en kop stikkes runde ringe (sconesene) ud og lægges på en bageplade med bagepapir. Pensl dem med mælk el. æg og drys med rørsukker eller havregryn. I ovnen med dem i ca. 10 min ved 200 grader (varmluftovn)
NB: Hold øje med at de ikke bliver for mørke.
Serveres lune med whatever you like og en kop the/kaffe/kakao, så er den helt i top:-)
God bagelyst og velbekommen :-)
Og I må meget gerne melde tilbage med hvad I synes, hvis I kaster jer ud i at bage de her lækre scones :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar