onsdag den 9. marts 2011

Profiteroles aka vandbakkelser


Først kom cupcaken, så kom macarons og NU skulle profiteroles aka vandbakkelser efter sigende være  det nye hotte inden for fashion food.

Jeg kan huske dem fra min barndom (lyder meget gammelt og så gammel er jeg ikke hihi... ahem... fra da jeg var yngre), hvor min mormor og mor bagte dem og så puttede vi is eller flødeskum i og toppede med chokoladeglasur eller chokoladesovs. Jeg husker dem som nemme at lave og sjove at skære over når de kom ud fra ovnen og var hævet op og blevet helt luftige (de skal jo være mere eller mindre hule ideni, så man kan fylde dem med lækre sager) og med et let sprød ydre.

Kunne være jeg skulle kaste mig ud i en omgang profiteroles i den kommende tid? Så skal jeg bare lige fremskaffe en opskrift først ;-)



*************

Cupcakes, macarons and now rumour has it that profiteroles are the next new fashion food. And who can blame them? I mean what's not to like? With their slightly crisp outer and their almost hollow inner which leaves room for ice cream or whatever you like and topped with chocolate sauce. Yummy ;-)

I remember them from my childhood as tasty, funny and very easy to make, so perhaps I will give it a go in the nearest future, but first I have to find a good recipe ;-)


La Glaces Thyrakager, der er vandbakkelser med creme og overtrukket med glasur.
Kagerne er opkaldt efter en dansk prinsesse der levede dengang La Glace blev grundlagt.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar