søndag den 6. februar 2011

You, Tasty Mother-F*cker...


Jeg har med vilje valgt at vise jer billederne i den autentiske belysning i stedet for med blitz, så I kan fornemme Mothers hyggelige atmosfære, men derfor er de også lidt grynede ;-)


Har I haft en god weekend? Og har I lavet noget spændende eller bare ladet batterierne op? :-)

Min weekend har stået i gastronomiens tegn da jeg spiste ude både fredag og lørdag. Den restaurant jeg spiste på i fredags er nyåbnet med adresse på Storekongensgade og den skal jeg nok komme med en lille uformel anmeldelse af i løbet af ugen. Den anden restaurant som jeg spiste på i går er ikke ny, men det var den for os, og som I måske allerede har gættet er det Mother i kødbyen - Københavns svar på New Yorks Meatpacking District ;-)

Mother er virkelig, virkelig hyggelig med sin rustikke stil med et moderne twist og med frisk timian og stearinlys på hvert bord er stemningen for en dejlig aften i stearinlysenes skær ligesom lagt. Mother byder på et mundsavlende udvalg af mindre retter, rustikke surdejspizzaer og indbydende italienske desserter som vor (ikke-eksisterende) italienske mama ville have lavet det. Desuden har Mother et fint udvalg af både rød-, hvid- og rosévin foruden champagne.

På trods af åbent køkken og mange (!) gæster er akustikken god og stemningen hyggelig og intim uden at man sidder på lårene af hinanden. Og selvom tjernerne har travlt er servicen høflig og upåklagelig.

Vi fik en lille starter med grillede og marinerede grøntsager som aubergine, squash, cherrytomater, peberfrugter, græskar og rødløg foruden et glas mousserende vin. Ja, englende sang ;-)

Derefter bestilte vi et glas rosévin og hver vores pizza, som stort set blev spist rub og stub (påmindelse til mig selv næste gang: Jeg skal IKKE spise en hel pizza bare fordi den smager uforskammet fantastisk!). Jeg fik pizzaen med prosciuotto, tomat, mozarella, ruccolla og pesto, og min veninde fik pizzaen med squash, røget laks og mozarella. Vi fik også hjemmelavet chiliolie til selv at hælde på pizzaen, som pirrede smagsløgene med sin diskrete stærke aroma.


Som I måske allerede kan fornemme, så er jeg ualmindelig begejstret for Mother, og jeg vil sågar vove at påstå, at man ikke får bedre pizza i hele København end man gør hos Mother :-) Husk at bestille bord, hvis du vil være sikker på ikke at skulle stå i den ventende menneskeskare :-)


Læs mere om Mother eller bestil bord her: http://www.mother.dk/1 kommentar:

  1. mmm...sounds delicious... have to try this some day... :-)

    SvarSlet