torsdag den 20. januar 2011

Hjemmebagt chokolade-banan-kage
Den gule plet er et stykke banan ;-)I sidste uge bagte jeg denne stærkt vanedannende chokolade-banan-kage, som er en hugtand sundere end alle de andre chokoladerkager vi normalt hapser indenbords, da den oprindeligt stammer fra en sund kogebog ;-) Fx er der ikke særlig meget smør i opskriften i forhold til andre kage-opskrifter, der anvendes farin i stedet for lyst, raffineret sukker, og minimælk.

Den er chokolade-agtig uden at være klæg eller give kvalme og den er fugtig pga. bananerne og i det hele taget bare virkelig smagfuld på en meget delikat måde. Så hvis du mangler lidt hygge til smagsløgene i resten af ugens løb, så giv dig i kast med denne lækre kage-sag, der med garanti vil vække glæde (mine kage-spisere blev i hvert fald glade) :-)

Ingredienser:
100 g smør
250 g farin
2 æg
200 g mel
50 g kakao
2 ½ tsk bagepulver
2 tsk kanel (Jeg er ikke altid lige begejstret for kanel i bagværk, så brugte kun 1 tsk kanel ;-))
1 dl minimælk
2 modne bananer


Glasur og pynt:
(Jeg havde ikke past. æggehvider den dag inspirationen faldt over mig, så derfor er min kage uden smuk glasur, men det er altså prikken over i'et kan jeg godt love jer ;-))

3 spsk past. æggehvider
200 g flormelis
hakket mørk chokolade til pynt

How to do...
1: Rør smør og farin blødt. Tilsæt 1 æg ad gangen og rør godt rundt (minus klumper, men en jævn masse). Bland mel, kakao, bagepulver og kanel i og rør rundt. Tilsæt Mælk og rør rundt.

2: Rør dejen til fin og ensartet masse. Mos bananerne og vend dem rundt i dejen.

3: 22 cm smurt springform; kagen bages i ovnen ved 175 grader (varmluft) i 35-40 min.

4: Afkøl kagen før den pyntes med glasuren og den hakkede chokolade. Glasuren kan undværes og smager stadig fantastisk.

Pst... Kagen smager altså bedst afkølet (!) - så det gælder om at væbne sig med tålmodighed... Jeg taler af erfaring - kunne nemlig ikke vente, så fandt ud af at den smager bedre kold end varm ;-)


God bagelyst og bon appetit :-)

Ps: I må gerne vende tilbage hvis nogle af jer forsøger jer med kagen :-)3 kommentarer:

  1. Hvor mange personer er 1 kage til? :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det afhænger af hvor sulten efter kage den enkelte person er, men en kage er til mange personer. Hvis hver person får et pænt stort stykke hver, så er der til ca. 10-12 personer og måske endda flere.

      Slet