torsdag den 13. januar 2011

Ballet - Dansens muse

Karl Lagerfeldt, Chanel

McQueens killer-sko

Fra Kanye Wests musikvideo; Runaway Toast


Fra filmen Black Swan


Jeg har altid haft et svagt punkt for ballet... Dog har jeg kun set én ballet i hele mit liv, men elegancen, det yndefulde, det udtryksfulde og det hårde slid ved balletten har altid imponeret mig. De ultra-feminine sko og strutskørter er selvfølgelig heller ikke til at stå for :-) Moden har gennem tiderne også været og er stadig inspireret af balletten i form af ballarinasko, gamacher, løstsiddende dansetøj, strutskørter, pallietbesatte items osv.

Karl Lagerfeldt og Chanel har produceret utallige fine ballarinasko og McQueen kreerede sindsyg høje sko inspireret af ballet-fødder der står på tåspidser, som du kan se på billederne ovenfor.

Filmverdenen tager også balletten til sig og et af de nyeste udspil er fx Kanye Wests musikvideo Runaway Toast der fusionerer hip-hop og det klassiske i form af ballerinaer iklædt sorte tylskørter der vimser rundt. Et endnu nyere udspil er den meget omtalte film Black Swan med Natalie Portman i hovedrollen som solo-balletdanser i opførelsen af svanesøen.2 kommentarer:

  1. Så flotte billeder =) Især nr. 3 fra oven synes jeg godt om.. og nr. 1.. Mon et af dem ku' bruges til en lille fotovæg måske!?! ;)

    SvarSlet
  2. Uhhh ja det kunne de da sagtens! :-) sig til hvis du vil bruge dem, for har dem liggende i mit arkiv ;)

    SvarSlet